Lionel Messi

Messi är enligt många världens bästa fotbollsspelare, och det finns flera objektiva argument som talar för detta påstående. Bland annat innehar Messi för närvarande ett flertal målrekord inom både spansk och internationell fotboll, och har fyra år i rad (mellan 2009 och 2012) mottagit Ballon d’Or, som är den mest prestigefyllda utmärkelsen en fotbollsspelare inom klubbfotboll kan få. Den delas ut till årets bästa spelare, i hela världen.

Messi föddes år 1987 i Santa Fe i Argentina. Han började spela fotboll redan när han var fem år gammal, och redan när han var 11 år började vissa argentinska fotbollsklubbar att visa intresse för den unga och talangfulle fotbollsspelaren. Vid samma tid hade dock Messi diagnosticerats med en hormonsjukdom, som innebar att han led av brist på tillväxthormon. När Messi var 13 år gammal var han därför bara 137 cm lång. Messis familj hade dock inte råd att betala för den hormonbehandling som Messi behövde, varför de bestämde sig för att utvandra till Spanien för att pröva lyckan där. Det visade sig vara ett bra drag, då Messi efter att ha spelat på Camp Nou imponerade så mycket på Barcelonas ungdomstränare, Carles Rexach, att han fick skriva på ett kontrakt där och då, på baksidan av en servett. Klubben erbjöd att betala för Messis hormonbehandling.2015_uefa_super_cup_64_crop

Den investeringen har Barcelona sannolikt fått tillbaka mångdubbelt i form av de framgångar som Messi har gett klubben. Redan säsongen 2002/2003 spelade till exempel Messi i klubbens U 16-lag, som under den säsongen förblev helt obesegrade. Messi gjorde under det året 37 mål på 30 matcher. Redan året därefter, 16 år gammal, fick Messi spela med klubbens senior-A-lag. Messi har fortsatt att spela för Barcelona ända fram till idag, och har sedan han började i klubben även fått ett spanskt medborgarskap. Han blev efter detta tillfrågad att spela i Spaniens landslag, men tackade nej; Messi har istället spelat för Argentinas landslag.

Om du är ett stort fan av Messi, och vill efterlikna honom så mycket som möjligt, till exempel när det gäller kläder, ska du gå in på Outletsverige.se. Där finns ett stort utbud av kläder i alla tänkbara stilar, så att du kan följa i din idols fotspår, oavsett om det är Messi eller någon helt annan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FootballZone