Fotbollsspelare som gillar kläder

Fotbollsspelare får ofta chansen att utveckla en karriär bortom fotbollsplanen. Till exempel David Beckham som fick bli designer hos H&M för en kollektion. Det är inte bara fritidskläder som Beckham designar utan Beckham är en känd stilikon med mer vågade kollektioner.

Även spelare som Per Frick från Elfsborg är med och har skapat ett modemärke. Medskapare är andra fotbollsspelare som Markus Rohdén som är proffsspelare i Italien. Även Martin Mutumba startade sitt eget klädmärke som passar lika bra för den som gillar fritidskläder som mer välklädda alternativ.

Vilka kläder gillar fotbollsspelare?

Preferenserna är olika, en del fotbollsspelare som Beckham är även kända som riktiga modelejon som sätter trender. En del fotbollsspelare gillar fritidskläder som gör det lättare att vara ute mycket. Framför allt kan var bra med kläder som underlättar träning utomhus. Bra fritidskläder av hög kvalitet andas och skyddar samtidigt mot väder och vind. Det är ett måste om du ska hålla dig i form året om.

Framför allt är det kanske lättare att designa kläder som är anpassade för personer som ställer krav på funktion för fotbollsspelare. Elitidrottare vet vad som krävs av olika material och formanpassningar för att kunna röra sig smidigt och rätt. Det gör inte bara att fotbollsspelarna kan praktisk design för fritidskläder utan även utvärdera vilka material som används i framtagandet av kläder.

Fotbollsspelare får möjlighet till ny karriär

Att vara fotbollsspelare på elitnivå kräver mycket av kroppen och att skaffa sig en karriär vid sidan om är att gardera sig för framtiden. Dessutom finns det ofta tid över mellan träningar och matcher, för att få utlopp för sin kreativa ådra är design av kläder ett passande alternativ. Det har Elfsborgsspelare angett som anledning till att starta klädmärke.

Intresse för kläder och mode ligger också nära då fotbollsspelare går på många galor och event som anordnas. Därmed krävs även att ha en viss stil och vara representativ. Att ständigt vara i rampljuset och fotograferas leder också till en viss press.

En del har även avtal med vissa klädmärken som de representerar i form av sponsorer. Därför kan det variera varför fotbollsspelare väljer rollen som designer, från att ha en parallell karriär till tidsfördriv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FootballZone