10 saker du inte visste om fotboll

Fotboll är en av världens mest populära sporter. Det är en sport som är rolig och spännande att både spela och titta på.

Det är en händelserik lagsport som idag är otroligt stor, både virtuellt och inom den riktiga idrotten. Vare sig man är gammal eller ung är detta en sport som alla gillar. Många väljer att spela fotboll som en hobby och många andra drömmer om att kunna skapa en karriär inom sporten. Och för en del människor blir drömmen verklig.

Oavsett om man är professionell fotbollsspelare eller inte är det en rolig sport. Och det gäller att vara förberedd inför varje träning och match genom att ha de rätta kläderna, solskydd, vattenflaska och en bra energi. Med en bra energi och bra samarbete kommer laget komma långt tillsammans!

Fotbollsfaka du troligen inte visste om

1. En fotbollsspelare springer lika mycket som ett helt maraton på ungefär fyra spelade matcher. Det blir många maratonlopp för spelarna under en fotbollssäsong.

2. Under tiden spelarena springer på fotbollsplanen, håller varje spelare bollen cirka 2 %. Och under en hel match accelererar de mellan 40-60 gånger och dessutom byter de direktion cirka var femte sekund.

3. Idag finns det även något som kallas robotfotboll. Det innebär alltså att spelarna är robotar.

4. Det finns bara ett landslag i världen som har kunnat spela fotboll mot Brasilien utan att förlora och det är Norge. Norge har lyckats att vinna två matcher och har även två oavgjorda matcher mot Brasilien.

5. År 1988 omkom ett helt fotbollslag under en ligamatch i DR Congo.

Ett blixtnedslag slog ner och konstigt nog träffade blixtnedslaget alla spelare i hemmalaget. Motståndarlaget klarade sig däremot utan en enda skråma.

Cirka 30 åskådare och volontärer fick brandskador efter detta. Befolkningen tror att en häxdoktor lagt en förbannelse över hemmalaget.

6. Världens högsta matchresultat ägde rum på Madagaskar den 31 oktober 2002 och resultatet låg på 149-0. Det var en mycket ensidig och originell match.

Däremot var det något det förlorande laget själva gjorde i protest mot ett domarbeslut från en tidigare match. Laget bestämde sig för att i protest sätta bollen i eget nät 149 gånger. Det motsvarar ungefär ett mål var 36:e sekund.

7. Neil Armstrong som var den första mannen på månen hade planerat att ta med sig en fotboll när han skulle åka upp. Men NASA fick reda på detta i förväg och satte stop för Neil Armstrongs plan då de ansåg att fotbollen inte var tillräckligt amerikansk.

8. José Batista från Uruguay är den spelare som fått det snabbaste röda kortet i VM:s historia. Det tog endast 56 sekunder att få ett rött kort för spelaren, under en match mot Skottland som spelades 1986.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FootballZone