Att åka på bortamatch

En av de roligaste sakerna man kan göra om man följer ett fotbollslag är att åka på bortamatch. Det är nästan så att det är varje äkta supporters plikt att åtminstone en gång ha åkt med en skumpande buss till en annan ort för att se ens trötta lag förlora i cupen mot en klubb ingen någonsin hört talas om tidigare. Ju längre bort desto bättre. En äkta bortamatch ska helst vara lite som lumpen: inte så roligt medan man går igenom det men en bättre och bättre historia ju längre tid som förflyter.

Att ta sig till en bortamatch – transportsätt
Den klassiska metoden att transportera sig till en bortamatch är med hyrd buss inklusive chaufför. Fördelen med det är att alla då får möjlighet att koppla av och kan fokusera på matchen och/eller att bråka om vilken musik som ska spelas i bussen. Tänk på att alltid vara hyggliga mot den som kör. Annars kanske ni blir strandsatta.

Ett alternativ till buss är tåg, mer komfortabelt och med de övriga av bussens fördelar. Plus oftast bättre toaletter. Nackdelen är att spårbunden trafik inte når överallt. Ska ni till en ort på landsbygden är det ofta inte ett fungerande alternativ.

On the foreground a group of cheering fans watch a sport championship on stadium. One girl stands with his hands up to the sky. People are dressed in casual cloth.

 

Det går också bra att transportera sig med personbil eller minibuss. Nackdelen här är att ni då måste ha en som kör, vilket kraftigt minskar flexibiliteten för den personen. Hen måste hålla sig pigg och kommer dessutom sannolikt få en påtvingad roll som reseledare och hålla reda på alla sina passagerare.

Åka hem eller bo kvar
När man åkt på bortamatch kan man antingen åka hem direkt efteråt, vilket ofta är ett jobbigt alternativ. Särskilt om ens lag förlorat. Det blir lätt en trist stämning då, dessutom har folk en ovana att snarka när de sover på offentliga transportmedel. Ett alternativ då är att använda en rabattkod hotels.com och ta in på hotell för att sedan transportera sig hem med valt sätt dagen efter. Det är om inte annat ett bra sätt att passa på att få uppleva en ny stad och frottera sig med lokalbefolkningen. Vilket kan vara extra njutbart om ditt lag har sopat mattan med deras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FootballZone