Förberedelser inför en match

En fotbollsmatch är krävande både fysiskt och mentalt, och det är därför viktigt att man förbereder sig på rätt sätt för att ha energin att orka prestera matchen igenom. Det betyder till exempel att man bör se till att sova mer än vanligt innan matchen – minst sju timmars sömn, men gärna åtta eller nio. Man ska dock inte sova för sent, för om man vaknar senare än tre timmar innan matchen kan sömnen ha motsatt effekt, och göra att man känner sig groggy istället för utvilad.soccer-1481841_960_720

Man måste också vakna i tid före matchen för att hinna äta ordentligt. Mat är kroppens bränsle, och man måste därför ladda på med bränsle som kroppen kan förbränna under matchen. Man bör äta två timmar innan matchen, för att kroppen ska hinna bryta ned och tillgodogöra sig av maten.

Det är självklart också viktigt att se till att man är frisk och kry inför en match. Om man drabbas av ett ovanligt symptom och är orolig för att det skulle kunna vara något allvarligt som förhindrar en att spela i matchen, som skabb, då kan det vara bra att kontakta en läkare. När det gäller sjukdomar är dock sanningen att matchförberedelserna pågår året runt, eftersom det gäller att äta och sova bra för att hålla immunförsvaret på topp. På det sättet kan man slippa sjukdomar nästan helt och hållet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FootballZone